Selecteer de taal

Thuiskomen. Dát was het meest overheersende gevoel toen ik 11 jaar geleden de basistraining Transformational Presence voor Leiders en Coaches van Alan Seale afrondde. En ook nu hoor ik deelnemers aan de verschillende Transformational Presence opleidingen, trainingen en workshops die ik geef precies hetzelfde zeggen:

‘Het voelt als thuiskomen’. ‘Ik ervaar meer innerlijke rust en vertrouwen, alsof ik dichterbij mezelf ben gekomen’.

Half mei, in een voorbereidende ontmoeting op de Global Gathering, spraken we als Transformational Presence Leader Team over wat de TP-community nu zo speciaal maakt. Wat is nu in essentie de reden dat mensen bij de Gathering willen zijn? Om een voorbeeld te geven: in maart hebben we een mail verstuurd naar alle Community-leden met alleen het thema en binnen een mum van tijd hadden zich al meer dan 50 mensen (uit 9 landen) zich ingeschreven.

In onze verkenning kwam de volgende definitie van de Community naar boven: ‘A place to come home to ourselves, in the presence of others’.

En dat dekt op een eenvoudige manier de gehele lading. Een plek waar je jezelf mag zijn, waar je zonder oordeel tegemoet wordt getreden, waar geen verwachtingen zijn en geen vooraf bepaald resultaat wordt nagestreefd. Wél is er een hoge intentie voor de best mogelijke uitkomst, maar geen gehechtheid aan een vooraf bepaalde concreetheid daarvan. Dit opent de mogelijkheid voor vrije verkenning en laat de energie als vanzelf stromen.

Hoe zou de wereld eruit zien als we allemaal standaard op deze manier met elkaar om zouden gaan?

Ter reflectie, sta deze week eens stil bij jezelf, waar of bij wie kun jij thuiskomen bij jezelf? En, omgekeerd, wie kan thuiskomen bij zichzelf in jouw aanwezigheid? En welke condities of voorwaarden zijn daarvoor nodig?

Ik wens je een heerlijke zomer toe!