Boom_-_wolk_-_zon_1.png

Onze wereld is in transformatie. De Purpose of betekeniseconomie komt eraan. Goed voor het bedrijf, de mens én de wereld is het nieuwe credo. Het is van belang dat iedereen vanuit zijn/haar grootste kracht en potentie mee aan het roer staat. Als coach, hr-professional, leider en ondernemer hebben we hier een prominente rol in te spelen. Eerst en vooral door onze eigen unieke bijdrage helder te krijgen, vervolgens door anderen hierin te bevragen, te inspireren en te begeleiden.

Wie ben ik essentie? Stemt wat ik doe overeen met wie ik diep van binnen ben? Hoe kan ik zelf zo optimaal mogelijk bijdragen aan mijn eigen ontwikkeling, die van mijn omgeving en de wereld waarin we leven? Wat is de rode draad in mijn persoonlijke ontwikkeling? Waar heb ik voor te staan en te gaan in deze snel veranderende wereld? Wat is écht zingevend en betekenisvol voor mij?

Het zijn vragen waarop een ‘quick fix’ meestal niet van toepassing is. Door de drukte van alledag, de vele zaken die (lijken te) moeten en de nooit aflatende stroom van prikkels en informatie, is het voor velen lastig om hun eigen stem te horen. Veel mensen zijn moe, voelen zich diep van binnen niet meer in lijn met het werk dat ze doen, ervaren een soort zinloosheid. En vinden het moeilijk om innerlijke helderheid en richting te verkrijgen.

Misschien houden (sommige van) onderstaande bekommernissen je bewust of onbewust bezig:  

  • Je hebt het gevoel dat het tijd is een volgende stap te zetten, alleen krijg je deze maar niet helder. Alsof je op de tast leeft. 
  • Er weerklinkt al een tijdje een stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat er iets is dat je mist in het leven.
  • Er is ergens een diep verlangen iets anders te willen doen met je leven, iets dat je meer vervult, maar wat?
  • Je maakt je zorgen over de toestand van de wereld, je wil graag bijdragen aan meer duurzaamheid, zinvolheid, menselijkheid.
  • Je hebt het gevoel te leven met de handrem op, terwijl er diep in jou tegelijk zoveel passie en potentieel borrelt

​Kortom, je wil meer van betekenis zijn. Voor jezelf, voor je naaste omgeving en voor de rest van de wereld. 

Stel dat je in één zin zou kunnen zeggen waar jij voor staat? Een zin die je vertelt wat je grootste bijdrage is, je cadeau aan de wereld. Een zin die ervoor zorgt dat je bewuste keuzes maakt, élke dag opnieuw. Een zin die je intern kompas scherp stelt, die je pad verheldert, die jezelf en de mensen om je heen doen opliften. Een zin die je zelfsturing verhoogt, je richting en betekenis geeft. 

​Dat is waar we naar op zoek gaan. Naar die parels van wijsheid in jou die je precies vertellen wat je grootste potentieel is, zodat je zelfverzekerder je plek inneemt en doet waar je voor gekomen bent, gewoon omdat niemand anders dat voor jou kan doen.

Schrijf je dan nu in voor de ‘Levensmissie Intensive’ (online).

Het leven van je levensmissie betekent dat je toegewijd bent aan iets dat groter is dan jezelf. Dat je een existentiële verbinding hebt met het grotere geheel waaraan je een bijdrage te leveren hebt. Het kennen van jouw levensmissie werkt als de poolster: een duidelijk kompas dat je op koers houdt.

“There is a vitality, a life force, an energy, a quickening, that is translated through you into action, and because there is only one of you in all time, this expression is unique.”- Martha Graham

Via visualisaties, verhalen, meditatieve en interactieve oefeningen brengen Peter en Sander je dichter bij jouw essentie. Met elkaar creëren we de bedding waarin jij jouw levensmissie kunt ontdekken en formuleren: een korte energie-gevende zin als inspiratiebron en motor van je zijn. Het nodigt je uit om je persoonlijk leiderschap met nog meer bezieling te leven en ook anderen te inspireren hetzelfde te doen.

Beide programma’s zijn heel praktisch en prikkelend van aard met relatief weinig theorie, maar vooral veel zelf doen en ervaren. ​Je krijgt meer inzicht over het thema en in jezelf. En je gaat zelf aan de slag met enkele direct inzetbare coachingmethodieken.​