Afgelopen week eindigde het 9-maanden programma ‘Jezelf Onderdompelen in Transformational Presence’. Een groep van 8 deelnemers stapte onbevangen en nieuwsgierig half juni vorig jaar in in dit volledig nieuwe programma, dat ik in nauwe samenwerking met mijn mentor Alan Seale heb ontworpen.

 Ook dank ik mijn collega Jo Boniszewski voor de vele waardevolle sparmomenten. En wat een mooie laatste dag hadden we, live in Kapellerput in Heeze!

Innerlijke rust…versterkt vertrouwen in mezelf en het leven…meer in verbinding met mezelf, met anderen en mijn omgeving…als vanzelf van betekenis zijn, bijdragen aan het grotere geheel, voldoening ervaren…

De benadering, concepten en tools van Transformational Presence helpen je in lijn met het leven te komen. Ten grondslag ligt een, in de kern, eenvoudig 3 stappen-proces aan de hand van 3 vragen:

  1. Wat wil er gebeuren? Dit vraagt het voorbij gaan aan je mogelijke oordeel over een situatie en je ontvankelijk opstellen voor de aanwezige informatie of boodschap in een situatie. Het opent de deur naar het verborgen potentieel.
  2. Wie word je gevraagd te zijn? Deze vraag zet het licht op een verschuiving in hoe je jezelf laat zien in een situatie, hoe je je opstelt, welke kwaliteiten van jou meer naar de voorgrond mogen komen. Het gaat om de (verdere) groei en ontwikkeling van je diepste ‘zijn’ en hoe je dat naar buiten brengt.
  3. Wat word je gevraagd te doen? Deze vraag nodigt je uit om, vanuit de aliniëring in je zijn, een eerste stap te zetten. Geen groot plan van aanpak, maar een eerste stap. En omdat deze stap geïnformeerd is vanuit je ‘zijn’, ontstaan er doorgaans verschillende effecten: de stap is meestal direct duidelijk, impactvol van aard en kost weinig tot geen energie (geen ‘paralysis by analysis’).

Om de 3 vragen zo praktisch toepasbaar mogelijk te maken schreef ik spontaan 4 varianten op het whiteboard. Deze deel ik hier graag met je:  

Wat trekt mijn aandacht?

Hoe wil ik me ertoe verhouden?

Wat is mijn volgende stap?

Wat valt me op?

Wat leer ik hier uit?

Wat is mijn volgende stap?

Wat is de onderliggende boodschap?

Wat vraagt dat van mij in hoe ik mezelf laat zien?

Wat is mijn volgende stap?

Wat is de grotere beweging die hier gaande is?

Welke rol wil ik hierin spelen?

Wat is mijn volgende stap?

 
Mijn uitnodiging voor deze week is om deze 4 varianten eens goed te bekijken en met je mee te nemen in het omgaan met de situaties die deze week op je pad komen. Welke variant helpt je om nieuwe deuren van bewustzijn te openen en met meer gemak en eenvoud om te gaan met de complexiteit van alledag?

Ik wens je veel inzicht en plezier!

Realiseer een doorbraak in slechts 15 minuten

Stuur mij de tweewekelijkse Thought for the Week