‘Hoe zorg je ervoor dat je je energie zo hoog mogelijk houdt?’ Eén van de deelnemers aan de online opleiding Intuïtief Coachen stelde deze vraag in de laatste bijeenkomst voor de zomer. 

Hij had tijdens de Global Gathering van de Transformational Presence Community een heel hoge energie ervaren en merkte dat het weer thuis, alleen, lastig was om datzelfde niveau vast te houden.

Een mooie en belangrijke vraag. Hoe hoger je energieniveau hoe beter je namelijk in staat bent om, in elk moment, wat er ook gebeurt, jezelf ín de situatie waar te nemen en bewust een keuze te maken hoe je met de situatie om wilt gaan. Dit stelt je in staat om los te komen van (oude) onbewuste gedragspatronen. Het geeft je ook de mogelijkheid om nieuwe mogelijkheden te benutten door bewust je wijze van aanwezig zijn te kiezen en zo een partnerschap aan te gaan met het zich ontvouwende potentieel. Het maakt je leven lichter, makkelijker én prettiger.

Hoewel het in een groep vaak makkelijker is om gezamenlijk een hoger niveau van energie te creëren en te ervaren is het in mijn ogen zaak om je daar niet afhankelijk van op te stellen. De vraag is dus hoe kun je in en met jezelf zorgen voor een zo hoog mogelijke energie- en frequentieniveau?

Er is een aantal acties die ik mezelf, sinds ik kennis heb gemaakt met Transformational Presence, eigen heb gemaakt die hieraan bijdragen:

  • Bewust zijn waar ik stress van krijg en deze situaties zo min mogelijk op te zoeken (of, uiteraard, het ondezoeken waarom ik stress ervaar en deze oorzaken transformeren)
  • Bewust zijn welke activiteiten me rust en ontspanning geven en deze in elke dag een plek geven
  • Een grote betrokkenheid te ervaren met wat er allemaal in de wereld gebeurt en tegelijkertijd het vermogen er niet in verstrikt te raken sterker te maken
  • Bewust mijn intentie van de dag (m.a.w. wie wil ik zijn vandaag?) benoemen en uitspreken in aanwezigheid van een ander

Mijn vraag aan jou is nu: hoe doe jij dat eigenlijk, hoe zorg jij ervoor dat je energie zo hoog mogelijk is?

Graag geef ik je voor de komende week (of weken) de volgende suggesties mee om je vermogen om je energie zo hoog mogelijk te houden (verder) te versterken:
- oefen jezelf in het bewust genieten van de natuur om je heen
- oefen jezelf in het bewust dankbaarheid voelen voor wat is, wat je ervaart via je zintuigen en wat je hebt

En merk het verschil op in je energie. Wat maakt dat verschil voor jou mogelijk?

Ik ben benieuwd naar je ervaringen!

Realiseer een doorbraak in slechts 15 minuten

Stuur mij de tweewekelijkse Thought for the Week