‘Ik hoop dat het gaat werken’.

Na afloop van dag 2 van de Transformational Presence Global Gathering in Conferentiecentrum Kapellerput in Heeze loop ik samen op met mijn collega Jo Boniszewski.

We kijken terug op een prachtige dag, waarin de 79 deelnemers uit 13 landen en nog eens 68 mensen uit 14 landen thuis het thema ‘Transformational Presence in een nieuw tijdperk’ verkend hebben.

Ik kijk alvast vooruit op de aansluitende tweedaagse met het ‘Transformational Presence Leader Team’ (10 professionals uit 6 verschillende landen onder mentorschap van grondlegger Alan Seale) waarvoor ik voor één van de programmaonderdelen een nieuwe intervisie-methodiek heb gecreëerd. De methodiek is volledig gebaseerd op de potentieelgerichte benadering van Transformational Presence. Het is nog een werk in wording en samen gaan we het voor het eerst toepassen.

Ik hoor mezelf tegen Jo zeggen: ‘Ik hoop dat het gaat werken’. Het bewustzijn gaat ineens heel snel: ik voel direct een spanning en onzekerheid in mijn buik en leg direct de link met het woord ‘hoop’. Meteen verander ik mijn woorden en zeg: ‘Nee, ik vertrouw erop dat het gaat werken’. Ik ervaar in dat moment een verschuiving in mezelf; er ontstaat rust in mijn buik en ik ga net een beetje meer rechtop lopen. Ik voel me krachtiger en in plaats van er een beetje tegenop zien, kijk ik ineens uit naar het moment dat met elkaar en de intervisie-methodiek aan de slag gaan.

Het treft me hoe krachtig de energie van woorden is. ‘Ik hoop’ geeft enige onzekerheid en spanning. De energie van ‘Ik vertrouw erop’ geeft ontspanning, opening, nieuwsgierigheid en een gevoel van krachtig voorwaarts gaan.

Welke woorden gebruik jij als je naar iets nieuws toewerkt? Of meer in algemene zin: hoe praat je tegen jezelf?

Let deze week eens op je taalgebruik en dan met name naar het effect dat verschillende woorden op jou kunnen hebben. Hoe zorg je ervoor dat jij zo gegrond en sterk mogelijk in het leven staat? Welke woorden horen daar voor jou bij?

Ik wens je mooie inzichten!

N.B.: Een tijdje terug schreef ik over het geweldige boek ‘Thrive in Turbulent Times. A handbook for Living’ dat mijn collega Jo Boniszewski aan het schrijven was. Het is zeer recent uitgekomen en je kunt het hier bestellen: https://joboniszewski.com/

Realiseer een doorbraak in slechts 15 minuten

Stuur mij de tweewekelijkse Thought for the Week