‘Thrive in Turbulent Times. A Handbook for Living’ is de veelbelovende titel van het eerste boek van mijn collega Jo Boniszewski dat eind juni uitkomt. De afgelopen weken had ik het grote voorrecht om haar manuscript te lezen en van opmerkingen en suggesties te voorzien. Ze heeft een meer dan geweldig boek geschreven!

De bronnen waaruit ze heeft geput zijn, naast haar eigen rijke levenservaring, diverse bekende en minder bekende auteurs op het gebied van literatuur, psychologie, neurowetenschappen, spiritualiteit en het ontwikkelen van het menselijk potentieel. Haar belangrijkste inspiratie vond ze in Transformational Presence, het gedachtegoed van onze mentor Alan Seale.

Door heel persoonlijke en alledaagse verhalen en voorbeelden heeft Jo het leven van je best mogelijke leven toegankelijk gemaakt voor iedereen, zelfs in deze turbulente tijden. Haar potentieelgerichte benadering van het leven en diepgaande begrip van hoe het leven werkt als energie in beweging is zeer inspirerend; het is een waar handboek voor het leven!

Al lezende in haar manuscript kwam ik een aantal pareltjes van zinnen tegen die ik, met toestemming, al met je mag delen. Zo schreef ze in haar hoofdstuk ‘Partner with Fear’: “Acceptance is the proactive surrender or ‘giving yourself over’ to what is present”.

Hoe kijk jij naar ‘accepteren wat is’? Hoe doe jij dat? Welke gewoonte zou je jezelf eigen kunnen maken om bij jezelf in te checken of je in verzet bent tegen wat is of dat je open staat om er proactief in mee te bewegen?

In het hoofdstuk ‘Engage with Emotions as a Powerful Source of Information’ schrijft Jo uitgebreid over ‘vertrouwen’: “Trust is the fertile soil from which you can hold space and listen to what your emotion has to tell you”.

Hoe ga jij om met ongewenste of oncomfortabele emoties of gevoelens? Vermijd je ze of druk je ze weg? Of maak je tijd vrij om de emotie er te laten zijn en eens rustig te luisteren naar wat het je te vertellen heeft?

Zomaar een aantal vragen om met je mee te nemen in de komende week.

Ik wens je veel plezierige reflectie!

Realiseer een doorbraak in slechts 15 minuten

Stuur mij de tweewekelijkse Thought for the Week