Deze week hebben we groot nieuws!

ShiftsHappen neemt de volgende stappen in haar ontwikkeling en evolutie.

Per 31 december 2020 stapt mede-oprichter Jo Boniszewski van ShiftsHappen terug om een nieuw avontuur te beginnen. Sander van Eekelen gaat alleen verder onder de vlag van ShiftsHappen om zo intuïtief coachen op basis van Transformational Presence verder te later groeien.

Jo zal haar focus leggen op het schrijven van haar eerste boek, haar coachingspraktijk en werk gericht op leiderschapsontwikkeling. Ze blijft in 2021 ShiftsHappen programma’s samen met Sander verzorgen. “Onze fijne samenwerking zet zich vanaf begin 2021 gewoon in een andere vorm voort” aldus Jo & Sander.

In deze blog, interviewen Jo en Sander elkaar omtrent hun volgende stappen:

Sander: Vertel eens over je nieuwe avontuur, Jo!

Jo: In januari 2021 begin ik aan het schrijven van mijn boek! Ik weet eigenlijk al meer dan 5 jaar dat er een boek is dat door mij geschreven wil worden. Het klinkt misschien gek, maar af en toe tikte het boek mij op de schouder en fluisterde het in mijn oor “Hallo! Ik wil dat je me schrijft!” Maar toen ik ging vragen “ok, ehh… waarover dan?!...” werd het heel stil. Heel frustrerend en irritant! Want dat idee van een boek schrijven – en het boek zelf – wilde mij gewoon niet loslaten. Tot mijn grote opluchting, is het in de laatste 18 maanden, steeds helderder geworden waar het boek over wil gaan!

Sander: En dat is?

Jo: De ‘working title’ is; ‘FROM SURVIVING TO THRIVING – Living from trust, joy and freedom’. Ik schrijf het in het Engels, mijn moedertaal en de taal van mijn hart. Het boek wordt sterk geïnformeerd door alles wat ik in de laatste 15 jaar geleerd heb van mijn coaching klanten en door mijn eigen levenservaringen. En ook door Transformational Presence – de aanpak en de schat aan tools die erbij horen. Transformational Presence blijft de ‘ruggengraat’ van hoe ik in mijn leven en mijn werk sta.

Sander: Wat heb jij van je coaching klanten geleerd?

Jo: Heel veel over de jaren heen! En vooral dat in essentie, onze verhalen allemaal persoonlijk en uniek zijn maar dat de daaraan verbonden thema’s vaak universeel zijn; zo worstelt iedereen soms met onzekerheid en angst. Iedereen heeft een diep intuïtief weten dat ze aan kunnen leren boren. Iedereen heeft momenten van lastige keuzes en enge beslissingen willen maken, bijvoorbeeld.

Sander: Kun je iets concreets noemen wat in je boek komt?

Jo: Mijn boek wordt heel praktisch en gegrond in het alledaagse leven, met tips en eenvoudige oefeningen voor thema’s zoals ‘zakendoen met emoties’, ‘uitdagingen aangaan om het groeipotentieel eruit te halen’ en ‘het werken met de spanning van paradoxen en dilemma’s’. Uiteraard ondersteund met audio opnames, filmpjes en andere online resources. Een ding weet ik zeker: dit wordt een spannend en omvangrijk ‘zielsproject’! Iets wat ik niet meer níet kan doen. 

En trouwens, als je zin hebt om mij te volgen, of beter gezegd, met mij mee te lopen tijdens mijn nieuwe avontuur, schrijf je hier in https://www.barefoottraining.nl/nl/mailinglist en ik neem je graag mee in wat ik ontdek en creëer!

 

Sander: En wat gaat er veranderen in jouw werkrelatie met ShiftsHappen?

Jo: Goede vraag! Ik zal nog steeds met jou blijven co-trainen op enkele ShiftsHappen programma’s in 2021. Waar ik mee stop zijn alle andere ShiftsHappen activiteiten; denk aan klanten acquisitie, marketing en promotie, het ontwikkelen van (in-company) workshops en trainingen en blogs schrijven.

Sander: De afgelopen drie jaar hebben we intensief samengewerkt en ShiftsHappen laten groeien. Wat neem je met je mee?

Jo: Ik heb enorm veel geleerd over de stappen die nodig zijn om open-inschrijving trainingen vorm te geven en om deelnemers daarvoor aan te trekken. Ook over de magie en de enorme kracht van de Transformational Presence gebaseerde trainingen die we aanbieden. Deelnemers gebruiken heel vaak de woorden ‘snel’, ‘eenvoudig’, ‘krachtig’ en ‘diepgaand’ om hun ervaringen met onze programma’s te beschrijven.

Misschien het allerbelangrijkste dat ik meeneem is de dankbaarheid die ik voel voor onze samenwerking; het samen met elkaar leren en groeien. En dat zet ik graag voort! Ik ben heel blij dat wij in 2021 nog regelmatig overleg met elkaar zullen hebben en elkaar zullen inspireren en ondersteunen op de gebieden waarin onze beide bedrijven actief zijn; zoals online marketing, social media, mooie producten ontwikkelen, en een boek de wereld inbrengen!

Sander: Ja, ik krijg altijd enorm veel energie van onze overleggen en ik ben heel blij dat we dat voortzetten, al zal de focus niet meer een gezamenlijke zijn.

Jo: Vertel eens over waarop jij gaat focussen met ShiftsHappen in 2021?

Sander: Mijn aandacht gaat met name uit naar het nog duidelijker en steviger op de kaart zetten van Intuïtief Coachen. Ik heb plannen om de dienstverlening verder uit te breiden, bijvoorbeeld met een mentorgroep als aanvulling op de opleiding. In zo’n mentorgroep ga ik dan met een kleine groep van maximaal 6 deelnemers aan de slag om de verschillende intuïtieve coachmethodieken nog beter onder de knie te krijgen. Daarnaast wil ik verder vormgeven aan een online workshop en mogelijk ook een online programma en/ of masterclasses creëren.

Jo: Dat klinkt interessant! Goed om te horen dat je volop ideeën hebt. En naast het verzorgen van de opleiding Intuïtief Coachen en alles wat daarbij hoort, blijf je ook mensen coachen op leiderschapsontwikkeling, neem ik aan?

Sander: Ja, zeker! Dat vind ik geweldig om te doen. Mensen helpen om zich bewuster van zichzelf te worden en doorbraken te realiseren op gebieden waar ze zichzelf terughouden, is voor mij één van de mooiste manieren om een zinvolle bijdrage te leveren aan het creëren van een (nog) betere wereld. Dat zal me, denk ik, nooit gaan vervelen!

En ik heb nog een nieuwtje…  

Jo: Vertel!

Sander: Ik heb zo genoten van het schrijfproces in het voorjaar, toen ik mijn boek ‘In 10 stappen intuïtief coachen’ schreef, dat ik in het avontuur ben gestapt om een tweede boek te schrijven. Dit keer doe ik dat samen met mijn Vlaamse collega Peter Plusquin. De titel is: ‘In 10 stappen een heldere levensmissie. Leef in lijn met je zijn’. Het is wederom een heel praktisch boek aan het worden. We helpen de lezer, stap voor stap, oefening voor oefening, om zijn levensmissie helder te formuleren. Stel jezelf eens voor dat je leeft in een staat van vervulling, dat je vrijwel voortdurend enthousiasme ervaart, dat je vanuit een innerlijke zekerheid weet wat je te doen staat. Dat is het effect van het helder zicht hebben op je levensmissie. Als je in lijn leeft met jouw levensmissie, met jouw zijn, voel je je vervuld, draag je bij en maak je het verschil. En dat is precies waar dit nieuwe boek de lezer bij helpt.

Dit is mijn derde focuspunt voor 2021; rondom dit thema organiseren Peter en ik een meerdaagse workshop in het voorjaar van 2021 en, ik hoop het aantal coachees dat ik begeleid in het ontdekken van hun levensmissie verder te mogen uitbreiden.

Jo: Wow, Sander, je zit bepaald niet stil! Wanneer komt je tweede boek uit?

Sander: We leveren het manuscript eind deze week in, daarna volgt nog de redactie en vormgeving. De planning is het begin februari 2021 uit te brengen.

Wrap-up: Wij – Jo & Sander – verheugen ons beiden op het komend jaar en zien de volgende stap van Jo en het roer alleen overnemen door Sander niet als een ‘afscheid’ maar als een verschuiving in de vorm van het werk dat ieder van ons te doen heeft in de wereld.

Nog steeds met elkaar verbonden, in vrijheid; groeit ieder van ons verder in haar of zijn unieke kracht en talenten, ondersteund door de ander. Dus, in dankbaarheid voor de laatste drie jaar samen, op naar nieuwe spannende, leuke en eigen avonturen!

En daarbij hoort natuurlijk nog een reflectieve vraag voor jou in deze week: welke evolutiestap ligt er mogelijk in jou te wachten? Wat laat jou maar niet los en wordt het tijd voor om écht aandacht aan te gaan besteden?

We wensen je een heerlijke week toe!

Realiseer een doorbraak in slechts 15 minuten

Stuur mij de tweewekelijkse Thought for the Week