Je hebt mogelijk wel eens gehoord ‘alles is energie in beweging of woorden van gelijke strekking. Maar wat is daarvan nu de relevantie voor het leven van alledag?  

Energie staat nooit volledig stil - het is ofwel aan het uitbreiden of aan het inkrimpen, het groeit of valt uiteenAlles heeft een ritme en een patroonDe beweging van groter worden of juist kleiner gebeurt in alles inje leven, in je werk, in projecten die je onderneemt en ook in je privé leven

Als ik bijvoorbeeld naar mijn werk kijk zie ik in de afgelopen maanden duidelijk het patroon van afname van in-company werk en een toename van de acceptatie van het onlinecoachen en trainen. Dit leidt ertoe dat ik mijn aandacht en focus verleg naar het ontwikkelen van online programma’sOp die manier beweeg ik mee met wat er zich aan het ontvouwen is. Ik beweeg mee op de stroom en roei niet tegen diezelfde stroom in. Bewust zicht hebben op de ritmes en patronen om je heen kan je helpen om makkelijker besluiten te nemen en met meer plezier te ervaren.

 

Groeien of krimpen

Wat groeit of krimpt er momenteel in jouw leven of werk? Is het mogelijk een gevoel wat sterker of zwakker wordt, misschien angst ergens voor of juist enthousiasme? Of is het mogelijk het belang van iets dat toe – of afneemt? Of merk je dat steeds meer mensen bij jouw project betrokken raken of je gaan ondersteunen of neemt de interesse juist af? Of is er iets anders dat groeit en sterker wordt of langzaam minder wordt en zwakker?

Hoe meer je aandacht besteedt aan deze constante beweging van energie en breder gaat waarnemen en luisteren word je meer ontvankelijk voor de boodschappen die deze beweging begeleidenEn kun je ervoor kiezen om met deze beweging mee en zelfs samen te werken. Het is daarbij van belang om je oordeel over deze beweging uit te stellen of liefst los te laten en te accepteren wat er is. Dit betekent niet dat je het per sé ‘leuk’ moet vinden, alleen wel volledig onderkennen dat die specifieke beweging nu eenmaal gaande is

2020 is nu halverwege. Als je eens wat afstand neemt en je eigen leven bekijkt, op het werk of privé, wat is er groter aan het worden of juist aan het afnemen?  

Om hierin meer helderheid te krijgen over wat dit voor je betekent, nodig ik je uit om onderstaande 4 vragen eens rustig tot je te nemen. Laat de antwoorden in je opkomen, je hoeft het niet allemaal te bedenken. Laat de antwoorden zich aan jou tonen.

  1. Wat voelt belangrijk om aandacht aan te besteden in dat patroon van groei of juist krimp? Wat trekt daarin je aandacht?
  2. Wat is de boodschap en/ of de uitnodiging voor jou hierin?
  3. En vanuit die boodschap of uitnodiging: Wie word je daarin gevraagd te zijn? M.a.w. welke kwaliteiten mag je meer naar de voorgrond plaatsen? Misschien word je gevraagd moedig te zijn, of creatief, of open en kwetsbaar? Of stevig en autonoom? Een andere manier om deze vraag te stellen is: welke rol word je gevraagd (meer) in te nemen?
  4. En vanuit dit bewustzijn over wie je wordt gevraagd te zijn, wat word je gevraagd te doen? Wat is je eerste stap? Het gaat hier niet om een uitgebreid stappenplan, maar een eerste overzichtelijke stap?

Neem dit inzicht eens mee de zomer in, zet die eerste stap en zie wat het je brengt!

Ik wens je een heerlijke zomer toe!

Realiseer een doorbraak in slechts 15 minuten

Stuur mij de tweewekelijkse Thought for the Week